В Тбилиси 2 и 3 ноября будут выбирать лучшего повара страны

2019-10-31T12:09:54+04:0031 Окт, 2019, 10:00|Афиша, Главное, Новости|

🇫🇷 👨‍🍳 ყოველ ორ წელიწადში ერთხელ, მსოფლიოს გასტრონომიის დედაქალაქად მიჩნეულ საფრანგეთის ულამაზეს ქალაქ ლიონში ნამდვილი გასტრონომიული ზეიმი იმართება, სადაც მსოფლიოს ყველაზე პრესტიჟული და მნიშვნელოვანი კულინარიული კონკურსი ბოკუზ დორი ტარდება. კონკურსს ერთ-ერთი ყველაზე მასშტაბური გასტრონომიული გამოფენა სირა მასპინინძლობს. 🏆 მსოფლიოს წამყვანი 24 შეფ-მზარეული ორ დღიან ინტენსიურ შეჯიბრებაში ერთვება, სადაც მონაწილეებმა ყველაფერი უნდა გააკეთონ რათა, თავიანთი ქვეყნის სახელით მოიპოვონ გასტრონომიის ყველაზე დამსახურებული ჯილდო — ოქროს ბოკუზი. 👨‍🍳 ბოკუზ დორის ისტორიის წერა 1987 წელს კულინარის პაპად წოდებულმა პოლ ბოკუზმა დაიწყო. მისი შთაგონება მთავარი სპორტული შეჯიბრებები გახდა, და გადაწყვიტა მათ მსგავსად შეექმნა ნამდვილი შოუ შეფებისთვისა და ამ სფეროს მოყვარულებისთვის.🌍 🗝 შერჩევის პროცესი საინტერესო გამოწვევებით არის აღსავსე. ფინალურ შეჯიბრებამდე, შეფ-მზარეულებმა უნდა მოიპოვონ კვალიფიკაცია კონტინენტურ შესარჩევ ღონისძებაზე (ბოკუზ დორ ევროპა, ბოკუზ დორ აზია, ბოკუზ დორ ლათინური ამერიკა, და ახლა უკვე ბოკუზ დორ აფრიკა). ღონისძიებები კონტინენტური მასშტაბით ოქტომბერში გაიმართება და წელს, პირველად ამ დიდ გასტრონომიულ მოგზაურობაში, საქართველოც ჩაებმევა. 🇫🇷 შერჩევის პროცესის შემდეგ, 2021 წლის იანვარში ქალაქ ლიონში შედგება ბოკუზ დორის ფინალური შეხვედრა, სადაც გამოვლინდება კულინარიულ ხელოვნებაში მსოფლიოს საუკეთესო ტალანტები მთელი პლანეტის მასშტაბით.🇫🇷 🇬🇪 როგორც მოგეხსენებათ, 2019 წელს საკონსულტაციო სააგენტო “გასტრონავტის” ორგანიზებითა და გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტროს, საქართველოს კულინარიის ფერედერაციის და საქართველოს გასტრონომიის ასოციაციის მხარდაჭერით პროექტს " Georgia•The Art of Feast — საქართველო, როგორც სუფრის ხელოვნება“ ჩაეყარა საფუძველი, რომლის ფარგლებშიც საქართველომ გამოფენაზე “სირჰა 2019” 5 დღის განმავლობაში ქართული სუფრა და კულტურა ათი ათასობით გასტრონომიული სფეროს პროფესიონალისა და მოყვარულის წინაშე წარადგინა. ამან კი საქართველოს მისცა შანსი გახდეს ბოკუზ დორის ოჯახის წევრი და მონაწილეობა მიიღოს ისეთ მასშტაბურ შეჯიბრებაში, როგორიც ბოკუზ დორია. ბოკუზ დორის, ნაციონალური შესარჩევი კონკურსი საქართველოში 2019 წლის, შემოდგომაზე ჩატარდება.#BocusedOrGeorgia პროექტის მხარდამჭერები: საქართველოს გასტრონომიის ასოციაცია Gastronomic Association of GeorgiaGeorgian Culinary Federation & საქართველოს კულინართა ფედერაცია

Gepostet von Bocuse d'Or Georgia am Freitag, 26. Juli 2019

ТБИЛИСИ, 31 октября Новости-Грузия. Лучшего повара Грузии, который представит страну на Международном конкурсе поваров Bocuse d’Or («Золотой Бокюз»), будут выбирать в Тбилиси в 11-м павильоне выставочного центра Expo Georgia 2 и 3 ноября.

Международный конкурс поваров Bocuse d’Or проведут в 2021 году. Конкурс основали во Франции в 1987 году и с тех пор это одно из важнейших событий для гурманов и профессионалов во всем мире. Уже тридцать лет конкурс диктует тенденции в гастрономическом мире и дает шеф-поварам из разных стран возможность проявить свое мастерство, отразить традиции местной кухни и завоевать главную награду Bocuse d’Or.

Конкурс проходит один раз в два года во французском городе Лион и носит имя одного из известнейших поваров XX века, француза Поля Бокюза (Paul Bocuse).

Право на участие в Bocuse d’Or Грузия получила благодаря успешному выступлению на кулинарной выставке Sirha в 2019 году в столице французской гастрономии Лионе.

Для поваров «Золотой Бокюз» — это как «Оскар» для кинематографистов или Олимпийские игры для спортсменов. Победа в конкурсе не только открывает заманчивые перспективы для их участников, но и поднимает культурный престиж страны, привлекая внимание к ее национальной кухне, а также уровню развития сферы гастрономии.

Из 100 участников, заполнивших аппликацию на странице организаторов в Грузии, жюри отобрало только восемь. Лучшего выберет жюри в составе восьми ведущих шеф-поваров, среди которых Леван Кобиашвили – президент Bocuse d’Or Грузия.

Победитель отборочного цикла в Грузии поедет на континентальный чемпионат в Таллинне.

Отборочный тур в Тбилиси проходит при поддержке министерства охраны окружающей среды и сельского хозяйства Грузии.